Skip to main content

Vai dāvanu kartes ir laba dāvana?



Virsraksts ir diezgan provokatīvs, jo kā jau ar visām lietām - ja runā par visai plašu tēmu, tad nevar pateikt, ka viss ir slikti, vai viss ir labi.


Un pareizo atbildi kā parasti arī nesniegšu, sniegšu tikai savas domas, kad un kādas dāvanu kartes ir laba dāvana, un pie viena, tad arī, kādos gadījumos dāvanu kartes galīgi nav laba dāvana!

Dāvanu karte kā dāvana

Pirms ieslīgt detaļās, gribēju uzreiz pieminēt divas lietas, kas parasti tiek spriestas par dāvanu kartēm - viena laba un viena slikta - lai tad raksta turpinājumā savā ziņā varētu tās papildināt, atspēkot un visādi citādi iztirzāt.

Pirmā ir sliktā - dāvanu karte ir bezpersoniska dāvana, kas būtībā ir tas pats kā aploksnē uzdāvināt naudu, bet varbūt pat sliktāk, jo nauda pat ir universālāk izmantojama kā dāvanu karte.

Otrā ir labā - dāvanu karte ir lieliska dāvana, jo dāvanas saņēmējs var pats izvēlēties, ko iegādāties. Vai tas ir kas skaists un sen kārots vai praktisks un saimniecībā noderīgs.

Šie tādi divi pretēji viedokļi, bet būtībā ir par vienu un to pašu. Pārējās lietas tad turpinājumā.

Kad dāvanu karte ir laba dāvana?

Kas ir tās lietas, kas dāvanu kartes padara par labām dāvanām.

Personalizēta dāvanu karte

Ja dāvanu karti ir iespējams personalizēt ar personas vārdu, kādu personisku sveicienu vai novēlējumu, kā arī uz tās parakstīties, tad tā no bezpersoniskas dāvanas kļūst par daudz personiskāku dāvanu.

Dāvanu karte hobija specializētā veikalā

Ja jubilāram, kam meklējat dāvanu ir kāds specifisks hobijs, tad dāvana, kas viņu iepriecinās varētu būt saistīta ar šo hobiju. Ja esat labākais draugs, kas ar viņu kopā bauda šo hobiju, tad, iespējams, Jūs labi pārziniet šo hobiju un arī to, ko draugs vēlas. Bet, ja nepārziniet, kas šajā hobijā ir labas lietas, kas nē, un kāda ir dāvanas saņēmēja gaume, profesionalitātes pakāpe un jau esošais ekipējums, tad konkrētas dāvanas vietā ir labi izvēlēties dāvanu karti hobija veikaliņā. Tad dāvanas saņēmējs varēs iegādāties ko tieši savai gaumei atbilstošu un vērtīgu.

Dāvanu karte - laba dāvana kolēģim

Darba attiecības nereti ir tādas, kuras vienlaikus ir labas, bet pietiekoši distancētas, lai nekļūtu familiāras. Un šādās atiecībās dāvanu karte ir laba dāvana. Tai gan vajadzētu būt dāvanu kartei ar kādu konkrētu ievirzi vai vēstījumu, tādā veidā tomēr izrādot cieņu pret cilvēku. Ar to domāju, ka kolēģim nerodas sajūta, ka viņam tiek uzdāvināta pilnīgi universāla dāvana, kas būtībā ir atpirkšanās (tas mans personīgais viedoklis).

Kad dāvanu kartes ir slikta dāvana?

Apkopojām dažus piemērus, kad dāvanu kartes nav tā labākā dāvana.

Neatabilstoši zema dāvanas summa

Latviešiem ir tāda paraža, ka nopērkot veikalā dāvanu, pirms tās pasniegšanas noteikti vajag noņemt cenu zīmi. Tas iespējams saistīts ar to, lai dāvanas saņēmējs nezin, par kādu summu dāvana ir pirkta. Iespējams viņam tā liksies pārāk zema, tādā veidā viņš jūs var uztvert par sīkstuli.
Dāvanu kartei summa vienmēr būs uzrakstīta uz pašas dāvanas, tāpēc to nekur nepaslēpsiet. Ja esat iecerējis dāvanu pirkt par 5 EUR, tad labāk iesaku izvēlēties kādus gardumus, nevis dāvanu karti.

Dāvanu karte ar apgrūtinātu izmantošanu

Dāvanu karte veikalā, kurš atrodas 100 km no dāvanas saņēmēja dzīves vietas varētu būt ne tā labākā dāvana, jo tās izmantošana tās saņēmējam varētu būt apgrūtinoša. Protams katra situācija ir atšķirīga, bet jebkurā gadījumā apdomājiet, vai dāvanas saņēmējam būs ērti dāvanu izmantot.

Nedāviniet dāvanu karti mīļotajai sievietei

Ir retas situācijas, kurās dāvanu karte mīļotajai sievietei varētu būt laba dāvana. Sievietes ir būtnes, kas vēlas būt īpašas, vēlas būt mīlētas un uz rokām nēsātas. Saņemot dāvanā dāvanu karti no mīļotā varētu būt aizvainojoša un atstāt sliktu iespaidu - tā būs zīme, ka esošajās attiecībās jūs neko labāku par dāvanu karti neesat varējis izdomāt.

Daži piemēri, kad tomēr ir iespējamas atkāpes:

Dāvanu karte sieviešu apakšveļas veikalā

Tā būs dāvana ar diezgan skaidru domu - uzdāvināt to, lai sieviete izskatītos skaista un iekārojama. Un šajā gadījumā mīļotā sieviete varētu saprast, cik tas ir grūti vīrietim ieiet apakšveļas veikalā un izvēlēties skaistu apakšveļu pareizajā izmērā.

Dāvanu karte SPA kompleksā


Dāvanas mērķis ir uzdāvināt iespēju skaisti atpūsties - vai nu pašai, abiem kopā vai kopā ar mammu vai draudzeni. Tas, ko par konkrēto summu izvēlēties, lai paliek mīļotās sievietes ziņā.

Dāvanu karte smalkā restorānā

Šī dāvanu karte varētu būt pasniegta kā kautrīgs uzaicinājums uz randiņu. Šāda dāvana ir pat ļoti piemērota dāvana gadījumos, kad uz restorānu vajadzētu aiziet jau šodien, bet kaut kādu apstākļu dēļ tas nav iespējams. Tad dāvanu karte romantiskām vakariņām būs kā apsolījums savu dāmu uz tām drīzumā aizvest.

Kur labāk izvēlēties dāvanu kartes

Ja Jums ir sajūta, ka dāvanu karte varētu būt piemērota dāvana, bet neesat izlēmis, kurā veikalā to iegādāties, tad ir vērts ielūkoties kādā no dāvanu karšu portāliem. Latvijā tie būtībā ir divi.

FromMe dāvanu serviss

Tā ir vieta, kur internetā var iegādāties vairāk kā 280 uzņēmumu dāvanu kartes. FromMe dāvanu kartes var personalizēt ar paša izvēlētu apsveikuma tekstu, ko var ievadīt dāvanu kartes pirkšanas procesā.

FromMe dāvanu kartes tirgo tikai internetā, un izplatītākais piegādes veids ir e-pastā. Tāpēc FromMe var pamatoti lepoties ar ātrāko dāvanu karšu piegādes veidu. Protams, ir iespējams arī saņemt dāvanu karti smuki izdrukātu uz papīra, kā arī nosūtīt to dažādos veidos tuvāk Jūsu vai dāvanas saņēmēja dzīves vietai.

GiftCard dāvanu kartes

GiftCard savas dāvanu kartes galvenokārt tirgo Rimi veikalos. Tās ir gaumīgas plastikāta kartes, ar kurām var norēķināties pie konkrētiem GiftCard partneriem. Dāvanu karšu partneru loks raksta sagatavošanas brīdī ir 28 dažādi veikali un pakalpojumu sniedzēji, bet tas ik pa laikam paplašinās.




Comments

Popular posts from this blog

Ziemassvētku dāvanas darbiniekiem

Ziemassvētki ir brīnišķīgs laiks, kad gaisā virmo prieks un pateicība. Svētku brīvdienas sagaidīt šķiet teju neiespējami, tāpēc labākais, ko Ziemassvētku sezonā darīt, ir svētkus pagarināt. Tieši tāpēc gatavošanās svētkiem sākas tik laicīgi, lai pēc iespējas ilgāk uzglabātu šo maģisko sajūtu un paspētu sagādāt Ziemassvētku dāvanas . Svētkos gribās apsveikt visus tuviniekus, draugus un mīļos cilvēkus, taču svarīgi neaizmirst arī citus cilvēkus – kolēģus un darbiniekus. Šie cilvēki ir tev līdzi katru darba dienu un jūs visi strādājat viena mērķa labā. Ja tie ir tavi darbinieki, kurus esi uzņēmis savā uzņēmumā, tad apsveikums svētkos ir vēl jo vairāk vietā. Darbinieki palīdz tavam uzņēmumam augt un par darbā ieguldītajām pūlēm ir pelnījuši kādu papildu jauku domu, labu vārdu vai nelielu apsveikumu. Ko dāvināt saviem darbiniekiem? Ir skaidrs, ka darbinieki ir jāapsveic un jāpasaka paldies par gada garumā ieguldīto darbu. Taču, labu gribot, reizēm gadās attapties pie garlaicīgā

Atrās Valentīndienas dāvanu idejas

  Valentīndiena ir tas īstais laiks, kad vēlreiz atceramies, cik mums ir svarīgas un mīļas mūsu otrās pusītes. Tā ir diena, kad pateikties un svinēt vienam otru. Savu pateicību katrs izsaka citādi, vienam tie ir mazi žesti, kā paša gatavotas vakariņas. Citi savu prieku izrāda ar lielākiem mājieniem, kā lidojums ar gaisa balonu. Lai nu kādas izvēles cienītāji mēs esam, zinām, ka mēs savas pusītes bez Valentīndienas dāvanām atstāt nevaram. Runā, ka mīlestībai ir sava valoda. Tā tiek iedalīta piecos galvenajos veidos un dāvanu saņemšana ir viens no tiem. Ja tava otrā pusīte novērtē oriģinālas, interesantas un sirdi sildošas Valentīndienas dāvanas, tad šis būs īstais raksts, kurā smelties idejas. Termokrūze Mums katram ir nepieciešams pa dzērieniem rokā. Vienam tā var būt kafija un tēja, bet citiem pietiks ar ūdeni. Lai nu kā, termokrūze nāk palīgā. Veikala UDENSPUDELE.lv termokrūzes , termosi un ūdenspudeles būs mīļa, oriģināla un noderīga dāvana jūsu otrajai pusītei.  Termokrūze bū

Zero waste korporatīvās dāvanas

Katram patīk saņemt dāvanas skaistā iepakojumā. Tikai retais aizdomājas, cik daudz piesārņojuma un problēmu 1 spīdīgs plastmasas maisiņš var sagādāt. Videi draudzīgāk būtu sveikt ģimeni, kolēģus un draugus ar mūsu zemei nekaitīgām dāvanām. Šis ir arī viens no Zero waste idejas principiem. Zero Waste ir principu kopums, kas runā par to kā veicināt atkritumu un iepakojumu daudzuma samazināšanu. Svētku laiks ir brīdis, kad par atstātajiem atkritumiem mums ir jāaizdomājas visvairāk. Tāpēc, lai palīdzētu mazāk kaitēt dabai, šajā rakstā esam izmeklējuši 5 Zero waste korporatīvās dāvanas, kas priecēs saņēmēju un nekaitēs zemei.   Virtuves komplekts Noderīga dāvana kolēģiem būtu kaste pilna ar Zero waste klasiskajām virtuves bagātīgām; nerūsējošs metāla dzērienu salmiņš, dažādu izmēru bambusa bļodas, birste trauku mazgāšanai un bišu vaska papīrs. Metāla salmiņus it īpaši ir iecienījuši bērni, bet bambusa traukus ikdienā lietos visi. Traukos lieliski samaisīsies dažādi salāti. Vasarās

Kādas dāvanas dāvināt pārim?

  Dažreiz pie oriģinālas dāvanu idejas nākas piestrādāt. Īpaši tad, ja tā ir dāvana pārim. Vajag atcerēties, ka abi partneri ir divi dažādi cilvēki, bet viņus savieno līdzīgas intereses. Dāvana pārim vienmēr būs vienkārša, bet sirsnīga. Baudāma vai lietderīga. Dāvanu vislabāk palīdzēs izvēlēties sapratne par to kāda rakstura abi cilvēki ir. Aktīvs pāris noteikti novērtēs, ja dāvana būs paredzēta kādam atraktīvam pasākumam. Mierīgāki pāri no atpūtas sagaidīs, ko piezemētāku, piemēram, vakariņas restorānā. Lai palīdzētu ērtāk vadīties plašājā dāvanu izvēlē, esam atlasījuši dažas populārākās dāvanas, ko varēsiet pasniegt savam iemīļotajam pārim.    Gultas veļas komplekts Pārim, kam brīvo laiku patīk pavadīt atpūšoties māju kompfortā, ieritināties segās ar popkornu un labu filmu, talkā nāks laba gultas veļa. Izvēlēties gultas veļu nav viegli, jo musdienās eksistē tik daudz dažādu veidu auduma, formas, rakstu, mīkstuma gultasveļas. Plašajā izvēlē var apmaldīties, tāpēc sākumā jāizvēlas

Noderīga dāvana vīrietim dzimšanas dienā

Dzimšanas diena ir svētki, ko gaida ikviens. Dzimšanas dienai ir jābūt prieka piepildītai – tā ir diena, kad svinam savu dzīvi un novērtējam visu, ko esam sasnieguši.  Dzimšanas dienas gaviļniekam šī diena noteikti ir viena no labākajām visa gada garumā. Tomēr jubilāra tuviniekiem un draugiem – iespējams gatavošanās šai dienai ir satraucoša. Lai arī dāvanu dāvināšana ir skaists un personisks notikums, saprast, kas ir tā  labākā dāvana vīrietim dzimšanas dienā  un kur to atras – tas var bū sarežģīti.  Šajā rakstā esam izveidojuši noderīgas dāvanu idejas vīrietim, kas noteikti tiks novērtētas un iepriecinās gaviļnieku svētkos. 1. 4Speed - moto veikala dāvanu karte Pirmais nosacījums, kas jāņem vērā meklējot dāvanu vīrietim, ir viņa iemīļotais hobijs. Ja viņš labprāt nodarbojas ar kādu sporta veidu, atpūtas baudīšanu makšķerējot vai, piemēram, pat piedaloties kādās sacensībās – dāvana ir skaidra.  Ja tu uzdāvināsi viņam kaut ko, kas spētu attīstīt viņa hobija prasmes,

Stilīgas Ziemassvētku dāvanu idejas

Ziemassvētki ir dāvanu laiks – tā ir viena no svētku galvenajām tradīcijām. Tas gan nebūt nenozīmē, ka tā ir vienīgā šo svētku vērtība. Tā noteikti nav. Ziemassvētki ir ģimenes laiks, kad svarīgi atcerēties, cik ļoti mīlam savus tuvos un svarīgos cilvēkus mums apkārt un, ka nepieciešams pavadīt ar tiem pēc iespējas vairāk laika kopā. Tās ir galvenās svētku vērtības. Taču gada beigās ir patīkami saņemt arī kādu dāvanu no pašiem tuvākajiem cilvēkiem. Rodas sajūta, ka par visa gada garumā padarīto tas tomēr ir kaut kādā ziņā nopelnīts.  Dāvināt dārgas un izsmalcinātas dāvanas nav obligāti. Ziemassvētki tomēr ir zināmi ar to, ka galvenā dāvana nāk no sirds un tiek veidota no labiem nodomiem. Par apdāvināšanas apmēriem katrā ģimenē ir citādāk pieņemts. Lai dāvana būtu liela vai maza, galvenais lai tā nav garlaicīga. Nevienam nepatīk saņemt vienu un to pašu zeķu pāri katru gadu bez izņēmumiem. Ja nu vienīgi tās nav pasaules mīkstākās un siltākās zeķes, protams. Lai atvieglotu tav

Dāvana darbiniekam dodoties pensijā

  Darbiniekiem aizejot no darba, ir labi uzdāvināt kādu dāvaniņu. Tā simbolizē pateicību par sadarbību, par paveikto darbu un ieguldītajām pūlēm. Savukārt, ja darbinieks dodas prom pensijā, tad tas ir vēl īpašāks notikums. Šī darba vieta ir bijusi noslēdzošā, tāpēc to ir vērts atcerēties ar prieku. Meklējot dāvanu darbiniekam, kas dodas pensijā, ir jāatrod kas īpašs. Šādai dāvanai vajadzētu būt lietišķai, taču arī jaukai un personīgai.  Šajā rakstā esam apkopojuši idejas par to, kas ir laba dāvana darbiniekam dodoties pensijā. Grāmatu komplekts Viena dāvanas ideja ir uzdāvināt grāmatas. Domājot par to, ka kolēģim jeb darbiniekam tagad būs daudz brīva laika nodoties saviem hobijiem, lasīšana varētu būt viens no tiem. Balstoties uz darbinieka vēlmēm un personību, izvēlieties vairākas grāmatas, ko apvienot vienā komplektā. Tās var būt gan interesantas, gan smieklīgas grāmatas. Jebkas, kas padarīs dzīvi priecīgāku un atgādinās par saviem bijušajiem kolēģiem un darba vietu ar smaidu. Ziedu

5 iemesli kāpēc Nela Gems rotas ir lieliska dāvana sievietei

Rotaslietas ir aksesuārs, kas patīk jebkurai sievietei. Rotas spēj pilnībā pārvērst koptēlu un skaisti papildināt apģērbu komplektu. Turklāt rotas mūsdienās ir tik dažādas, ka tās iespējams pielāgot jebkuras sievietes gaumei. Veikalos atrodamas gan mirdzošas, spīdīgas un košas, gan arī maigākas un ne tik uzkrītošas rotas. Tā ir lieliska dāvana sievietei jebkuros svētkos. Nela Gems rotaslietas ir iekarojušas tūkstošiem atbalstītāju sirdis ne vien to skaistuma, bet arī kvalitātes, cenas un personiskās pieejas dēļ. 1. Skaistas un mirdzošas rotas Nela Gems rotaslietas no citām rotām atšķiras ar to eleganci un acīmredzamo skaistumu. Lai arī šī zīmola rotaslietas iespējams pielāgot jebkuras sievietes gaumei, tās tomēr ir zināmas kā mirdzošas un iespaidīgas rotas. Tās noteikti izstaro pārliecību un to valkātajai liek justies par sevi pārliecinātai. Gatavojoties kādam pasākumam vai dzimšanas dienas ballītei, ar Nela Gems rotām iespējams skaisti sapucēties ar saskaņotu ro

Dāvanu komplekti – atslēga dāvanas saņēmēja iepriecināšanai

Sagatavojot kādam dāvanu, galvenais pasniegšanas mērķis ir viņu iepriecināt svētkos vai pateikt paldies. Saņemt dāvanas ir vienmēr patīkami, taču arī pie vizuālā noformējuma un dāvanas pasniegšanas veida ir labi iepriekš piedomāt. Viens no veidiem, kā dāvanai piešķirt īpašu vērtību, ir tās skaista iesaiņošana. Par to, kā to izdarīt pēc iespējas labāk, lasi mūsu rakstā Tik daudz veidi kā iesaiņot dāvanas . Un vēl viens veids, kā dāvanai piešķirt īpašu vērtību, ir ar papildus mazu dāvaniņu.  Saņemt dāvanu komplektu vienmēr ir patīkamāk, jo ir vairāk kā viena dāvana. Turklāt veidot dāvanu komplektus ir ne vien iepriecinoši jubilāram jeb dāvanas saņēmējam, bet tas ir interesanti arī pašam. Ir jāizdomā, kāda dāvana labi piestāvētu jau esošajai – kāda dāvana labāk papildinātu, izceltu un komplementētu jau esošo, galveno dāvanu. Šajā rakstā sniedzam dažus piemērus, kā galvenajai dāvanai pievienot papildus vērtību. Dāvanu karte SPA brīvdienām + vannas bumba SPA atpūta ir dāvana, ko ir ļoti pat

Ko uzdāvināt skolotājai izlaidumā?

  Prāto kāda būtu laba dāvana skolotājai izlaidumā? Gribas patiesi iepriecināt un pārsteigt tā, lai skolotājai šī  dāvana patiešām paliktu atmiņa uz ilgu laiku? Tad nepieciešams domāt mazliet plašāk par kādu telpaugu vai  labu grāmatu, kas ir kļuvušas par diezgan klasiskam lietām, ko skolotājas saņem izlaidumos. Dāvanu karte  kādam piedzīvojumam vai relaksācijai būs tieši laikā un atšķirsies no ierastā. Oriģinālu dāvanu idejas skolotājai izlaidumā Relaksācijai un skaistumam Dāvanu karte SPA būs tieši laikā skolotājai pēc garā mācību gada un saspringtā eksāmenu laika. Vērts padomāt  par procedūrām, kas mazina spriedzi, satraukumu un palīdz atbrīvoties no uzkrātā stresa. Uzdāvini mieru un  labsajūtu ar SPA rituālu, kas ietver, piemēram, nomierinošu ķermeņa masāžu, šokolādes rituālu vai masāžu ar  karstajiem vulkāniskajiem akmeņiem, kas kombinēta ar aromterapiju, ādas procedūras un zālīšu uzlējuma  baudīšanu. Kurai sievietei gan nepatīk saposties? Varb